Geen verrassingen in basiself Rode Duivels tegen Saoedi-Arabië

door
Belga
Leestijd 1 min.

Roberto Martinez brengt vanavond (20u45) in het Koning Boudewijnstadion de verwachte basiself aan de aftrap in het oefenduel tegen Saoedi-Arabië, de eerste interland in dit WK-jaar. In doel is Simon Mignolet de logische vervanger van de geblesseerde Thibaut Courtois, achterin zijn de plaatsen weggelegd voor Toby Alderweireld, Vincent Kompany en Jan Vertonghen. Voor dit drietal achterin is het al van de kwalificatiewedstrijd van 31 augustus 2017 tegen Gibraltar geleden dat ze nog eens samen aan de aftrap kwamen.

Op het middenveld behoudt Axel Witsel zijn vaste stek als nummer zes, hij krijgt voor zich Kevin De Bruyne. Thomas Meunier (rechts) en Yannick Carrasco (links) zijn dan de wingbacks. Radja Nainggolan en Anthony Limbombe mogen zich als invallers aan speelminuten verwachten. Voorin spelen aanvoerder Eden Hazard en Dries Mertens in steun van topschutter Romelu Lukaku.

Na de vriendschappelijke match tegen Saoedi-Arabië volgen vlak voor het WK drie oefenwedstrijden tegen respectievelijk Europees kampioen Portugal (2 juni), Egypte (6 juni) en Costa Rica (11 juni). Na de uitzwaaiwedstrijd tegen Costa Rica reizen de Duivels af naar Rusland, waar in groep G Panama (18 juni in Sotsji), Tunesië (23 juni in Moskou) en Engeland (28 juni in Kaliningrad) wachten.

Bron: Belga