Actievoerende taxi’s leggen Brussel lam

Taxicolonnes zetten zich in gang en veroorzaken meteen zware hinder op de Ring

De eerste taxicolonnes hebben zich vanochtend omstreeks 6.30 uur in gang gezet en veroorzaken meteen al heel wat hinder. In Ruisbroek moet het verkeer nu over 1 rijstrook op de binnenring. Het loopt erg moeizaam en er is file vanaf Halle, meldt de politie Brussel Hoofdstad Elsene via haar Twitterkanaal.

Na een eerste telling meldde de politie dat er om 6.30 uur al een 300-tal taxi’s zich verzameld hadden in Brussel, om te protesteren tegen de liberalisering van de sector en meer bepaald tegen taxidienst Uber. Niet veel later zette de eerste colonne zich in beweging op de binnenring ter hoogte van de Ninoofsesteenweg. Een tweede stoet van taxi’s is ook al vertrokken vanop het Heizelplateau richting de Ring.

Daar reden ze op twee rijstroken in een erg traag tempo en veroorzaken ze zo sterk verstoord verkeer op de Ring tussen Groot-Bijgaarden en Vierarmenkruispunt. Intussen verloopt het verkeer erg moeizaam en is er op de binnenring file vanaf Halle. De voorspelde verkeersellende treedt zo al vroeg in.

In Brussel zelf is de de E40 komende van Gent is volledig versperd door taxi’s in de richting van de Keizer Karellaan.

Na de grote hinder op de grote Ring rond Brussel, is er nu ook verstoord verkeer op de kleine Ring. De politie spreekt van 650 taxi’s die op dit moment deelnemen aan de betoging. Het openbaar vervoer ondervindt lichte hinder.

Het openbaar vervoer van de MIVB ondervindt momenteel slechte beperkte hinder door de betoging. Daar zijn er omstreeks 8.10 uur vooral vertragingen rond de Naamsepoort op de buslijnen 50 en 58.

bron: Belga