Amerikaans gezin reist rond met omgebouwde schoolbus

Amerikaans gezin reist rond met omgebouwde schoolbus
Instagram / Gabriel and Debbie Mayes

Je ziet steeds vaker dat mensen verhuizen naar een zogenoemd tiny house, een klein droomhuisje dat slim is ingericht. Eén Amerikaans gezin heeft dat bijzonder creatief aangepakt en woont nu in een gepimpte schoolbus.

Gabriel en Debbie Mayes verruilden hun villa van 460 vierkante meter voor een schoolbus van 23 vierkante meter. “We woonden wel in een groot huis, maar hadden verschillende jobs, waardoor we soms tot in de vroege uurtjes moesten werken”, legt de vrouw uit. “Op den duur voelden we ons zo ellendig en verloren we elkaar uit het oog, dat er iets drastisch moest veranderen.”

Zes maanden later…Toen haar oog viel op een oude, gele schoolbus vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Het koppel besloot de enorme vierwieler te verbouwen, een klusje dat minstens 30.000 euro kostte en zo’n zes maanden in beslag nam. Zo werden alle zitjes eruit gehaald, werd het busje volledig wit geschilderd en werd er een keuken, woonkamer, twee slaapkamers en een piepkleine badkamer geïnstalleerd.

Sindsdien reizen Gabriel en Debbie de VS rond met hun vier kinderen. Ze hebben al Tennessee, Arkansas, Oklahoma, Kansas, Colorado, Wyoming, Utah en Nevada bezocht. En het belangrijkste van al: ze zijn nog steeds dolgelukkig met hun beslissing. “We zijn een veel hechter gezin geworden”, vertelt Debbie nog. “Terwijl de kinderen vroeger apart in hun kamers zaten, spelen ze nu voortdurend met hun viertjes. We spenderen ook veel meer tijd samen en zitten vaker buiten.”

Het Amerikaanse stel is van plan om zich binnen een half jaar te settelen in Noord-Californië, maar voor het zover is, willen ze nog een heleboel plekken bezoeken. Onder meer Alaska en Mexico staan nog op de bucketlist.