Directiecollege VRT krijgt nieuwe structuur en samenstelling

Directiecollege VRT krijgt nieuwe structuur en samenstelling

Verandering aan de top bij de Vlaamse publieke omroep. Het directiecollege krijgt een nieuwe structuur en samenstelling, met voortaan zes in plaats van zeven leden. Dat heeft de omroep vandaag bekendgemaakt. Zo komt er een algemeen directeur Operaties en Financiën, of een chief operating officer (COO). Daarvoor loopt momenteel een selectieproces. Die COO zal over alle afdelingen heen verantwoordelijk zijn voor het inkomsten- en kostenbeleid en voor de operationele efficiëntie.

De afdeling Technologie & Operaties wordt opgesplitst. Zo komt de afdeling Operaties bij de bevoegdheden van de COO, en komt Technologie & Innovatie onder leiding van de nieuwe algemeen directeur Technologie & Innovatie Stijn Lehaen. Algemeen directeur Financiën en Ondersteunende Diensten Sophie Cooreman verlaat dan weer de VRT.De nieuwe structuur moet de VRT nog slagvaardiger en efficiënter maken als Vlaamse publieke omroep, zo klinkt het. CEO Paul Lembrechts heeft de nieuwe structuur en samenstelling van het directiecollege vandaag aan de raad van bestuur voorgesteld. Die heeft daar mee ingestemd.

Behalve CEO Lembrechts, de nog aan te stellen COO en algemeen directeur Technologie & Innovatie Stijn Lehaen zal het nieuwe directiecollege bestaan uit: Peter Claes, algemeen directeur Media & Productie, Hans Cockx, algemeen directeur Human Resources en Liesbet Vrieleman, algemeen directeur Informatie.

bron: Belga