Ronde van Catalonië - Schachmann bezorgt Quick-Step Floors tweede zege in Catalonië

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na Alvaro Hodeg in de openingsrit heeft Maximilian Schachmann zijn ploeg een tweede overwinning geschonken in de Ronde van Catalonië. "Geweldig", klonk het na afloop, "we zijn hier met een ongelooflijk jonge ploeg en we hebben twee overwinningen beet." De Duitser is bezig aan zijn tweede profjaar en heeft zijn eerste zege beet. Hij is al de negende renner van Quick-Step Floors die dit seizoen weet te winnen. Voor het team van Patrick Lefevere is het de negentiende overwinning in 2018.

Voor Schachmann is de zege ook een stevige opsteker na zijn zware valpartij in augustus van vorig jaar in de Ronde van Polen. Hij liep daarbij verschillende breuken op in zijn rechtervoet, moest onder het mes en zou dat jaar niet meer in actie komen. "Dit is een geweldige zege en een ongelooflijke week voor de ploeg", reageerde Schachmann. "Eerst was er de overwinning voor Alvaro, nu heb ik de bloemen beet. Geweldig, want ik heb de voorbije week ook al veel werk verricht voor de ploeg en nu was ik toch nog sterk genoeg om te winnen."

De etappe werd ingekort omwille van de sneeuwval. "Het was een goede zaak dat we minder moesten rijden. Al heb ik nog altijd enorm afgezien door de koude, zelfs al reed ik op kop. Het was een ontzettend harde wedstrijd, maar ik voelde me goed en heb mijn kans gegrepen en ben dus heel blij met deze overwinning."

.

bron: Belga