Rode Duivels trainen voor 1.200 toeschouwers in Tubeke

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Rode Duivels hebben vanavond een open training voor de ogen van 1.200 fans afgewerkt in het nationaal oefencentrum in Tubeke. Voor de troepen van bondscoach Roberto Martinez was het de eerste training met de blik op de oefeninterland van dinsdag tegen Saoedi-Arabië. De voorbije dagen stonden immers in het teken van recuperatie na de drukke kalender van de voorbije maanden. Martinez kon daarbij rekenen op 24 fitte spelers: Jordan Lukaku heeft intussen geblesseerd afgehaakt, Thibaut Courtois, Thomas Vermaelen en Marouane Fellaini werken voorlopig nog individueel.

De wedstrijd tegen Saoedi-Arabië wordt een waardemeter voor het WK-duel tegen Tunesië, op 23 juni in het stadion van Spartak Moskou. Het is nog maar de derde keer dat beide landen tegenover mekaar staan, met één zege langs beide kanten. De 0-1 nederlaag in de laatste groepswedstrijd op het WK van 1994 in de Verenigde Staten staat bij velen nog in het geheugen gegrift. Saeed Al-Owairan scoorde toen in Washington D.C. na een lange solo het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor de Belgen in de achtste finales niet tegen het haalbare Ierland, maar wel tegen regerend wereldkampioen Duitsland moesten uitkomen. Met een 3-2 nederlaag eindigde het WK toen voor de Rode Duivels en zat de trainerscarrière van Paul Van Himst erop. Het tweede duel was een oefeninterland in mei 2006 in het Nederlandse Sittard. Dat leverde na doelpunten van Tom Caluwé en Anthony Vanden Borre een nipte 2-1 zege op.

Na de vriendschappelijke match tegen Saoedi-Arabië volgen vlak voor het WK drie oefenwedstrijden tegen respectievelijk Europees kampioen Portugal (2 juni), Egypte (6 juni) en Costa Rica (11 juni). Na de uitzwaaiwedstrijd tegen Costa Rica reizen de Duivels af naar Rusland, waar in groep G Panama (18 juni in Sotsji), Tunesië (23 juni in Moskou) en Engeland (28 juni in Kaliningrad) wachten.

bron: Belga