Pantano zegeviert in vijfde rit Ronde van Catalonië

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Colombiaan Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo) heeft vandaag de vijfde etappe in de Ronde van Catalonië (WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 212,9 kilometer tussen Llivia en Vielha Val d'Aran haalde Pantano het in een spurt met twee voor de Noor Vegard Laengen (Emirates). De Sloveen Matej Mohoric (Bahrain-Merida) werd derde en reed met de handen in de lucht over de finish omdat hij even dacht gewonnen te hebben. Bjorg Lambrecht (Lotto Soudal) werd als eerste Belg tiende. De Spanjaard Alejandro Valverde (Movistar) behoudt de leiding in het algemeen klassement. Maxime Monfort (Lotto Soudal) was de enige landgenoot in een vroege vlucht van twaalf. Naast hem kleurden ook onder meer Pantano, Giovanni Visconti (Bahrain-Merida) en de Nederlander Jetse Bol (Manzana Postobon) de ontsnapping. Het peloton liet achteraan lange tijd begaan en zo bleef de voorsprong schommelen rond de drie minuten.

In het slot reden Laengen en Pantano weg bij hun vluchtgenoten. In de afdaling naar de finish bleven de twee knokken voor een beperkte voorsprong. Ze bleven uiteindelijk vooruit en Pantano freewheelde naar de zege. De 29-jarige Colombiaan won twee jaar geleden ook al etappes in de Tour en de Ronde van Zwitserland.

Morgen wacht de renners in Catalonië opnieuw een heuvelachtige etappe, over 194,2 kilometer tussen Vielha Val d'Aran en Torrefarrera. Vooral tijdens de openingsfase van de rit gaat het op en neer. De Ronde van Catalonië eindigt zondag met een criterium door de straten van Barcelona.

Bron: Belga