Wetenschappers ontdekken nieuw oceaangebied

Wetenschappers ontdekken nieuw oceaangebied
Foto Pexels

De aarde is nog steeds niet helemaal in kaart gebracht, maar de puzzel wordt wel meer en meer compleet. In de buurt van Curaçao ontdekten wetenschappers een volledig nieuw oceaangebied.

Meer dan 2/3 van onze aarde bestaat uit water en dat aantal kan nog stijgen. Slechts vijf procent van de deze oppervlakte is bestudeerd. Geen wonder dus dat wetenschappers elke dag nieuwe ontdekkingen doen. Zo botsen ze in de buurt van Curaçao op Rariphotic. Het oceaangebied is tussen de 130 en 300 meter diep. Op zich geen wereldschokkend nieuws, was het niet dat hier een nieuwe groep vissen zich schuilhoudt.

30 nieuwe soortenDuikers gingen 300 meter diep en troffen er ongeveer 4500 vissen aan.  Van die school waren er 30 nieuwe exemplaren. De dieren zijn uitzonderlijk kleurrijk en hun huid is bijna transparant. Deze bevindingen kunnen nog uitgebreid worden, want het is de allereerste keer dat onderzoekers het gebied onderzochten.

Migratie 

Dr. Carole Baldwin, coauteur van het onderzoek, hoopt door de ontdekking andere wetenschappers aan te sporen om de zeeën te verkennen. “Alleen zo kunnen we de gevolgen van klimaatopwarming in haart brengen. Wat me ook opviel was dat er veel vissen zaten die eigenlijk ergens anders thuishoorden. Ze zijn dus bezig aan een migratie vanwege de stijgende temperatuur in het water.”