Zlatan Ibrahimovic trekt van Manchester United naar LA Galaxy

door
Belga
Leestijd 1 min.

Steraanvaller Zlatan Ibrahimovic zal spoedig Manchester United ruilen voor het Amerikaanse Los Angeles Galaxy. Dat meldt de Amerikaanse pers. Volgens Sports Illustrated tekent Ibrahimovic in LA een contract tot medio 2019. Sports Illustrated zou een bron dicht bij de onderhandelingen hebben. De 36-jarige Zweed gaat naar verluidt 1,5 miljoen dollar per jaar verdienen, ofwel 1,2 miljoen euro. Dat is het maximaal toegelaten bedrag voor spelers in de MLS, de Amerikaans-Canadese voetbalcompetitie. In Engeland verdiende de Zweed veel meer: ongeveer 206.000 euro per week.

"Ibra" zou volgende week toekomen in Los Angeles. Zijn transfer zal volgens Sports Illustrated morgen worden aangekondigd in een grote reclame in de lokale krant Los Angeles Times. De aanvaller zou al op 31 maart zijn debuut kunnen maken, wanneer Galaxy het opneemt tegen de buren van Los Angeles FC, het team van Laurent Ciman. Ibrahimovic, van wie het contract in Manchester in juni afloopt, kwam dit seizoen slechts zeven keer in actie bij de Mancunians door een knieblessure.

LA Galaxy trok in het verleden al sterren als David Beckham, Steven Gerrard en Robbie Keane naar Amerika. Het team is vijfvoudig kampioen van de Verenigde Staten en Canada, voor het laatst in 2014.

Bron: Belga