De Gendt staat leiderstrui af aan ritwinnaar Valverde

De Gendt staat leiderstrui af aan ritwinnaar Valverde
De Gendt staat leiderstrui af aan ritwinnaar Valverde

Thomas De Gendt (Lotto Soudal) heeft vandaag zijn leiderstrui moeten afstaan aan de 37-jarige Spanjaard Alejandro Valverde (Movistar) na afloop van de vierde etappe in de Ronde van Catalonië (WorldTour). Valverde haalde het in een duel met twee makkelijk van de Colombiaan Egan Bernal (Sky) na 170,8 kilometer tussen Llanars en La Molina, met onderweg de beklimmingen Port d’El Jou (1e categorie) en Coll de la Creueta (buiten categorie). Vlak voor de finish in La Molina was er nog een klim van eerste categorie. Nairo Quintana, ploegmaat van Valverde, werd derde op zes seconden. Ben Hermans eindigde op de tiende plaats, op 1:03 van Valverde.

Valverde, vorig jaar eindwinnaar van de Ronde van Catalonië, was in 2017 ook al de beste in de rit naar La Molina. Hij mag morgen opnieuw rijden in de leiderstrui, die hij in de derde rit al droeg.Na zijn indrukwekkend nummer van woensdag kon De Gendt op de Coll de la Creueta het tempo in het peloton niet volgen.

Morgen staat de vijfde etappe op het programma, een 212,9 kilometer lange bergrit van Llívia naar Vielha Val d’Aran. De Ronde van Catalonië eindigt zondag.

Bron: Belga