Tweede editie van fietswedtrijd BXL Tour krijgt nieuw parcours met einde aan het Atomium

door
Belga
Leestijd 1 min.

De tweede editie van de BXL Tour fietswedstrijd voor amateurs vindt in 2018 plaats op 16 juni. Het nieuwe 28 kilometer lange parcours leidt de deelnemers dit jaar van het Paleizenplein naar de voet van het Atomium en moet een voorproefje worden van de ploegentijdrit die uitgestippeld is voor de Grand Départ 2019 van de Tour de France in Brussel. Aan de eerste editie met start en aankomst in het Terkamerenbos namen 3.000 deelnemers mee. Dit jaar is er plaats voor 5.000 fietsers van elk niveau. Er is de categorie Master voor 200 ervaren wielrenners met een officiële licentie van een fiets-, biatlon- of triatlonfederatie en er is de categorie Cyclo voor 4.800 fietsers van 12 jaar en ouder. De categorie Cyclo wordt nog eens onderverdeeld in groepen waarbij rekening wordt gehouden met rijsnelheid.

De start wordt gehouden op het Paleizenplein in het centrum van de hoofdstad en de aankomst ligt aan de voet van het Atomium. Daar komt ook het feestdorp Bikecity tot leven en zijn er heel wat interactieve activiteiten rond tweewielers.

Tijdens de eerste editie was het parcours 50 kilometer lang en waren er heel wat mobiliteitsproblemen doordat de fietsers zich door de Brusselse tunnels verplaatsten. "Het parcours is deze keer lichter, waardoor er minder straten moeten worden afgesloten en er dus ook minder hinder is voor de inwoners van Brussel", verklaart de organisatie.

bron: Belga