Namen slachtoffers aanslagen vervangen week lang reclame in metrostation Maalbeek

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het metrostation Maalbeek zijn nog tot maandag de namen 16 dodelijke slachtoffers van de aanslag op 22 maart 2016 te zien op de reclamepanelen. Morgen 22 maart zal er om 9.11 uur een minuut stilte gehouden worden in het station Maalbeek in aanwezigheid van premier Charles Michel. Aline, David, Gilles, Janina, Johan, Lauriane, Léopold, Loubna, Marie, Mélanie, Olivier, Patrizia, My, Raghavendra, Sabrina en Yves. Dat zijn de 16 namen die nog tot maandag worden getoond op de digitale reclameborden op de perrons. Op die manier eert de MIVB de slachtoffers die twee jaar geleden omkwamen.

Op donderdag 22 maart 2018 vindt er een ingetogen herdenkingsplechtigheid plaats in Maalbeek. Om 9.11 uur is er een minuut stilte en zullen onder meer premier Charles Michel, Brussels minister-president Rudi Vervoort en Brussels burgemeester Philippe Close er bloemen neerleggen. De namen van de slachtoffers zullen ook door de luidsprekers van het station afgeroepen worden.

Bij de aanslagen van 22 maart 2016 op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation van Maalbeek vielen in totaal 32 doden en raakten meer dan 300 mensen gewond.

bron: Belga