Weerbericht: geniet van de zon, vanaf woensdag wordt het grijs weer

Weerbericht: geniet van de zon

Het blijft deze namiddag droog, met breder worden opklaringen. Het kwik kan stijgen tot 7 graden. Na een koude nacht is het morgenochtend lokaal opletten geblazen voor gladheid door aanvriezende mist. Dat meldt het KMI. Deze namiddag blijft het in het hele land droog. Het is eerst nog zwaarbewolkt ten zuiden van Samber en Maas, maar vanaf het noorden verspreiden brede opklaringen zich over het hele land. De maxima stijgen tot 3 à 5 graden in de Ardennen en tot 6 of 8 graden elders. Er staat een matige tot soms nog vrij krachtige noordoostenwind. Aan de kust en in de Ardennen zijn rukwinden tot 50 of 55 kilometer per uur mogelijk.

Morgenavond en -nacht overwegend is het meestal helder. In de loop van de nacht neemt de bewolking vanaf de kust toe, maar het blijft droog. In het binnenland kan nevel of mist lokaal aanvriezen. De minima liggen tussen -6 graden in de Hoge Venen, -2 graden in het centrum en +3 graden aan zee.Woensdagochtend kan het lokaal gevaarlijk glad zijn door aanvriezende mist. In de loop van de dag breidt de bewolking zich vanaf de kust verder uit en kan er hier en daar een bui vallen, vooral dan in het noordwesten van het land. Het blijft te fris voor de tijd van het jaar, met maxima tussen 3 en 8 graden.

Donderdag is het zwaarbewolkt met lichte regen, en ook vrijdag en zaterdag zou het eerder somber blijven, met kans op wat druppels. De maxima stijgen wel naar 10 graden. Zondag en maandag zou de zon zich weer wat meer laten zien.

bron: Belga