Eind september vierdaagse hoogmis van de technologie in Antwerpen

Van 27 tot en met 30 september zal in Antwerpen het technologiefestival SuperNova plaatsvinden. Vier dagen lang zal op het Antwerpse Eilandje alles in het teken staan van technologie en vernieuwing. “Met SuperNova willen we de wereld aan Vlaanderen laten zien en omgekeerd”, zegt Pascal Cools, directeur van Flanders DC, een van de organisatoren van het festival. De vierdaagse hoogmis van de technologie wordt georganiseerd door Flanders DC, de Vlaamse organisatie voor ondernemen in de creatieve industrie, en Scale-Ups.eu, een platform dat technologiebedrijven wil helpen doorgroeien. Het festival krijgt ook de steun van de Vlaamse overheid.
Naast een tweedaagse betalende conferentie met internationale sprekers is er onder meer nog een technologiebeurs en een gratis publieksspektakel waar het publiek kan kennismaken met allerlei innovaties op het vlak van wonen, werk, voeding, winkelen, … Zo wordt de mogelijk impact van robotten op de werkvloer tastbaarder gemaakt, net als de mogelijke impact van zelfrijdende voertuigen op onze mobiliteit.
Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters (N-VA) kijkt uit naar SuperNova. “Op SuperNova willen we iedereen laten proeven van de wereld van morgen. We staan op de drempel van een fantastische tijd. Een bezoekje aan SuperNova zal je nog meer zin doen krijgen in alle technologische evoluties die op ons afkomen.”
Meer informatie is terug te vinden op: www.supernovafest.eu.

bron: Belga