Van de Wauwer volgt Van Peel op als Antwerps CD&V-lijstduwer

Van de Wauwer volgt Van Peel op als Antwerps CD&V-lijstduwer

Vlaams parlementslid Orry Van de Wauwer volgt de afscheidnemende havenschepen Marc Van Peel op als lijstduwer voor CD&V in Antwerpen. Dat heeft de partij maandag bekendgemaakt. De keuze voor Van de Wauwer symboliseert volgens lijsttrekker Kris Peeters de keuze voor “vernieuwing en verjonging” van de Antwerpse afdeling. Die zet zich ook door in de top tien, met onder meer de 29-jarige Sam Voeten, woordvoerder van de CD&V-Kamerfractie, op plaats vier. Peeters, Caroline Bastiaens en Nahima Lanjri bekleden de top drie.
Nog in de top tien van de lijst is er plaats voor de 26-jarige fiscaal juriste Zola Dorjbayar (6), de 29-jarige projectmedewerker marketing en dj Soufiane Amrani (7) en de 27-jarige tax consultant Helena Caluwé (10), dochter van gedeputeerde en voormalig Vlaams parlementslid Ludwig Caluwé. “CD&V is een gezinspartij en ik wil als jonge vader dan ook inzetten op het aantrekkelijker maken van de stad voor jonge gezinnen”, zegt Voeten, die van luchtkwaliteit en vlot en veilig openbaar vervoer en fietsverkeer speerpunten wil maken.

Vicepremier en lijsttrekker Kris Peeters stelt dat het om een bewuste keuze voor verjonging gaat, in combinatie met de ervaring die hijzelf, schepen Caroline Bastiaens en Kamerlid Nahima Lanjri meebrengen. “Jonge talenten krijgen bij ons een zichtbare en prominente plaats”, aldus Peeters. “Het is bovendien een belangrijk signaal dat ook de lijstduwer een jonge kandidaat is, als opvolger van Marc Van Peel.”bron: Belga