Rode Duivels - Martinez focust eerst op recuperatie, nadien volgt "interessante test" tegen Saoedi-Arabië

door
Belga
Leestijd 2 min.

Maandag blaast een groep van 28 Rode Duivels verzamelen in Tubeke om zich voor te bereiden op de oefeninterland van dinsdag 27 maart in het Koning Boudewijnstadion in Brussel tegen Saoedi-Arabië. Bondscoach Roberto Martinez ziet het duel als een test met het oog op zijn finale WK-selectie van 23 spelers. Martinez zal de komende dagen de nadruk leggen op de fysieke en mentale recuperatie van zijn spelers. De Spanjaard, jarenlang coach in Engeland, weet als geen ander hoe uitputtend de Premier League is, waar meerdere sterkhouders van zijn team actief zijn. Martinez wil absoluut vermijden dat zijn groep in juni vermoeid aan het WK begint, en bouwt nu dus al de nodige rust in. "Daarom spelen we in maart niet twee maar slechts één oefenwedstrijd" verklaarde hij hierover eerder.

In tweede instantie zal de focus verschuiven naar de oefenpartij tegen Saoedi-Arabië. De Saoedi's zijn niet meteen de grootste naam, maar Martinez ziet de wedstrijd toch als een interessante test. "Ik verwacht een heel enthousiast Saoedi-Arabië, dat met goesting op het veld zal komen", legde de bondscoach uit. "Dat is leerrijk, want op het WK zullen we met Panama en Tunesië twee soortgelijke landen treffen."

De partij moet Martinez vooral duidelijk maken op welke spelers hij in Rusland kan rekenen. De bondscoach heeft ook nu weer 28 Duivels opgeroepen en beweert steevast "50 à 55 spelers" te volgen, maar zal in mei volgend jaar zijn groep wel moeten uitdunnen tot 23. De plaatsen zijn dus duur, maar toch riep Martinez nog een nieuwkomer op. Anthony Limbombe, volgens de trainer "een speler met een interessant profiel die al maanden op een hoog niveau voetbalt bij Club Brugge", mag tonen wat hij in zijn mars heeft.

Christian Benteke, minder op dreef bij Crystal Palace, is dan weer de opvallendste afwezige in de Belgische groep. Toch laat Martinez de deur nog op een kier. "Het is niet zo dat wie er nu niet bij is, zoals Christian, sowieso naast een WK-ticket grijpt", suste de Spanjaard. "We blijven verschillende spelers volgen. Mijn definitieve lijst volgt pas in mei."

bron: Belga