36 jihadisten gedood bij gevechten in de Egyptische Sinaï

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij operaties in het noorden en centrum van de Egyptische Sinaï zijn de afgelopen vijf dagen 36 jihadisten omgebracht. Dat meldt het Egyptische leger vandaag. Begin februari begon het Egyptische leger een groot offensief, Sinaï 2018, tegen dat schiereiland waar de terreurgroep IS zeer actief is. "Dertig gewapende extremistische elementen zijn bij een vuurgevecht geëlimineerd", aldus legerwoordvoerder Tamer el-Refaï. Er werd ook een "zeer gevaarlijke terreurcel" geëlimineerd. Daarbij vielen zes doden.

Sinds Sinaï 2018 werd opgestart zijn al meer dan 100 jihadisten omgekomen. Aan de zijde van het leger vielen minstens 16 doden. Er werden ook meer dan 2.000 mensen opgepakt, van wie 345 de afgelopen vijf dagen. Er werden ook tientallen schuilplaatsen en wapens vernield.

De Egyptische veiligheidsdiensten verdenken IS ervan een nieuw bolwerk in de Sinaï te willen oprichten, nadat ze in Irak en Syrië al aan het kortste eind trokken. Eind november gaf president Abdel Fattah al-Sissi de stafchef van het leger en de minister van Binnenlandse Zaken drie maanden de tijd om de veiligheid en de stabiliteit op het schiereiland te herstellen.

Bron: Belga