Milaan-Sanremo - La Primavera zoekt opvolger voor Pool Kwiatkowski

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zaterdag staat met Milaan-Sanremo de eerste echte wielerklassieker van het jaar op de agenda. Zowel sprinters als punchers hebben hun pijlen gericht op de eindzege in de rit van 291 kilometer. Vorig jaar gingen de bloemen naar Michal Kwiatkowski. De Pool hield toen Peter Sagan en Julian Alaphilippe achter zich. Ook zaterdag kan dit trio op de Poggio opnieuw een gooi doen naar de zege, samen met een resem collega-punchers en vrijbuiters die geen baat hebben bij een grote sprint.

Bij de sprinters is het vooral uitkijken naar thuisrijder Elia Viviani en ex-laureaten Arnaud Démare en Alexander Kristoff. Ook Marcel Kittel, die voor de eerste maal in zijn carrière aan de start staat in Milaan, heeft zijn zinnen gezet op het podium. En dan is er nog oude krijger André Greipel, die wil tonen nog niet versleten te zijn.

Het is van 1999 geleden, met de Belg van Oekraïense afkomst Andrei Tchmil, dat een landgenoot in La Primavera nog eens aan het langste eind trok. Daar willen Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert negentien jaar na datum graag komaf mee maken. Jurgen Roelandts is de laatste Belg die in Sanremo op het podium stond, met een derde plaats in 2016.

bron: Belga