BENE-League handbal - Titelverdediger Bocholt in finale tegen Lions

Titelverdediger Achilles Bocholt staat zondagnamiddag in het Nederlandse Den Bosch in de finale van de BENE-League handbal tegenover het Nederlandse Lions. Die club uit Nederlands Limburg (Sittard-Geleen) won in de halve finales met 34-27 (rust: 17-15) van Initia Hasselt. Bocholt had zich eerder op de dag voor de finale geplaatst door het Nederlandse Fiqas Aalsmeer met 29-24 te verslaan. Initia Hasselt nam de beste start en liep dankzij vijf doelpunten van Köhlen tot 5-8 uit. Lions bleef rustig en probeerde in het spoor te blijven van het ontketende Hasselt. Dat verbruikte in het openingskwartier veel energie en kreeg het na 20 minuten toch wat moeilijker. In de laatste 10 minuten van de eerste helft kwam Lions met draaischijf Ramos opzetten. Hasselt kreeg niets meer voor elkaar en scoorde nog slechts één keer. De Nederlanders zetten de scheve situatie zo helemaal recht.

In de tweede helft ging Lions op zijn elan door. Schmeits strafte balverlies van Robyns af voor 20-15. Korneel Douven nam risico's en ruilde zijn doelman in voor een extra veldspeler, maar ook dat hielp de Belgische Limburgers niet vooruit. Bergen scoorde in een leeg doel de 23-16. Hasselt probeerde nog wel, maar stuitte telkens op een sterk keepende Hoiting en het wonder van Den Bosch bleef uit.

Voor Lions wordt het de vijfde BENE-League-finale op rij. Uit de vorige vier kon het slechts één titel puren. In 2015 versloeg het Bevo in een volledig Nederlandse finale. In 2014 en 2016 moest Lions de titel aan Hasselt laten en vorig jaar bleek Bocholt met 38-37 net iets sterker. Bocholt gaat voor een derde titel. In 2013 won het de BENE-League een eerste keer.