Tommy Haas zet punt achter tenniscarrière

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitser Tommy Haas heeft zijn tennisracket definitief opgeborgen. De voormalige nummer 2 van de wereld maakte zijn afscheid gisteravond bekend op het toernooi van Indian Wells, waar hij toernooidirecteur is. De 39-jarige Haas deed de aankondiging na afloop van de zege van Roger Federer in diens kwartfinale tegen Hyeon Chung.

"Ik beschouw mezelf als een enorme gelukzak dat ik ruim twee decennia als een tennisprof heb mogen leven. De sport heeft mij vriendschappen geschonken, ik heb de wereld kunnen zien en onvergetelijke herinneringen opgedaan. Ik heb ook geleerd wat het betekent om uitdagingen aan te gaan, terug te vechten en hindernissen te overwinnen", vertelde Haas.

De Duitser won in zijn lange carrière vijftien ATP-toernooien en olympisch zilver in Sydney (2000). Hij raakte bij de laatste acht op alle grandslams, met als hoogtepunten drie halve finales op de Australian Open (in 1999, 2002 en 2007) en een halve finale op Wimbledon (in 2009). In mei 2002 was hij nummer 2 van de wereld.

Met 569 overwinningen is Haas de meest succesvolle Duitse tennisser na Boris Becker (713).

Haas kende heel wat blessureleed en werd liefst negen keer geopereerd. Zijn laatste wedstrijd speelde hij in 2017.

Bron: Belga