Zoveel suiker zit er echt in een pot Nutella

AFP / D. Meyer

Ferrero, de Italiaanse producent van Nutella, start met een campagne voor meer transparantie. Onder het motto ‘Wij draaien niet rond de pot’ maakt het bedrijf de ingrediënten van de geliefde choco bekend.

Belgen zijn verzot op de Italiaanse chocopasta: jaarlijks worden er in ons land dertien miljoen potten verkocht. Toch stellen steeds meer mensen zich vragen over het bruine goedje. Zo zou de palmolie, een verzadigd vet, heel ongezond zijn.

GenotsproductDaarom lanceert Nutella volgende week een campagne voor meer transparantie. De samenstelling van een pot choco is nu al bekend. Maar liefst de helft van een pot bestaat uit suiker, 20% is palmolie. De overige 30% wordt gevormd door hazelnoten (13%), melkpoeder (8,7%), cacao (7,4%) en de chemische verbindingen vanilline (0,48%) en lecithine (0,02%).

Niet heel gezond dus, bekent ook de kwaliteitsmanager van Ferrero. “Nutella is een genotsproduct, geen dieetproduct. We raden dan ook niet aan om elke dag een boterham met choco te eten”, klinkt het.