VIDEO. Koppel filmt unieke zwempartij van koala

Koala cooling off in the Harriet River, Kangaroo Island

Have you ever seen a Koala swim?! 🙊 We hadn't until we bumped into this little cutie having a cool off. Check out that doggy paddle 💦🐨💦 * Jukin Media Verified * Find this video and others like it by visiting https://www.jukinmedia.com/licensing/view/986138 For licensing / permission to use, please email licensing@jukinmedia.com

Posted by Jas and Joes Long Road Home on Sunday, March 11, 2018

Een Australisch koppel heeft unieke en schattige beelden van een zwemmende koala kunnen vastleggen. In de video zien we het buidelbeertje een verfrissende duik in de rivier nemen, iets wat maar zelden voorkomt.

Het filmpje verscheen op de Facebookpagina van reisbloggers Joe Wade en Jasmyn Geerssen. Het duo is op rondreis in eigen land en stootte tijdens een kajaktrip in 2016 op het knuffelbare beertje. De video werd echter nu pas op Facebook geüpload.

Zeldzaam“Heb je ooit een koala zien zwemmen?!”, valt er bij het filmpje te lezen, “Wij alvast niet”. Het is inderdaad niet gek dat ze nog nooit een koala hebben zien zwemmen. De beestjes slapen immers achttien uur per dag en spenderen de rest van hun tijd aan eten.