IKEA maakt binnenkort balletjes van meelwormen

Balletjes van IKEA bestaan binnenkort ook op basis van meelwormen
Belga / P. Francois

De Zweedse meubelgigant IKEA wil meer inzetten op duurzaamheid en breidt daarom zijn menukaart uit. Eerder werd al bekend dat de hotdog een vegetarisch alternatief kreeg, maar nu worden ook de balletjes aangepakt en komt er een versie met meelwormen.

IKEA wil voor al zijn populaire gerechten een ecologisch alternatief kunnen aanbieden. Daarom komt de meubelzaak nu met een duurzame variant op de bekende köttbullar. De balletjes zullen gemaakt worden op basis van meelwormen. Voor mensen die dat een onsmakelijk idee vinden, komen er ook balletjes gemaakt van groenten.

KruidenijsEerder maakte IKEA bekend dat het een vegetarische hotdog zou aanbieden, maar binnenkort brengt de zaak ook een plantaardig alternatief op de markt. Het groene broodje is gemaakt van algen met daarin een vulling van wortelen. Naast de balletjes komt er ook een burger met meelwormen met daarin ook pastinaak, aardappel en rode biet.

IKEA zal ook drie nieuwe slaatjes aanbieden, gemaakt van lokaal geproduceerde groenten. En alsof dat nog niet genoeg is, gooit Ikea ook het roer om in hun ijsjesaanbod. Zo komen er ijsjes op basis van venkel, koriander, basilicum en munt. Deze desserten bevatten nauwelijks suiker en worden gezoet met fruit.