Regering op zucht van akkoord over mobiliteitsbudget

Regering op zucht van akkoord over mobiliteitsbudget

De regering staat “erg dicht” bij een akkoord over het mobiliteitsbudget. Dat heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) vanavond in de Kamer verklaard. Uitgerekend de dag waarop de Kamer het wetsontwerp over de mobiliteitsvergoeding goedkeurt, staat de regering-Michel op een zucht van een akkoord over het mobiliteitsbudget. De vergoeding staat beter bekend als “cash for cars”. De maatregel laat mensen toe om een bedrijfswagen in te ruilen voor een mobiliteitsvergoeding, met dezelfde fiscale en sociale voordelen als de bedrijfswagen.

Het mobiliteitsbudget daarentegen maakt het mogelijk dat een werknemer zijn bedrijfswagen inruilt voor een kleinere wagen. De rest van het budget kan bijvoorbeeld gaan naar een abonnement op het openbaar vervoer. Het deel van het budget dat overblijft, kan gewoon worden uitbetaald.



De discussie binnen de regering-Michel sloeg op de vraag of dat resterend bedrag moest worden belast en onder welke vorm. De standpunten gingen van helemaal niet belasten tot belasten zoals het loon. Volgens meerderheidsbronnen werd er nu voor gekozen er enkel sociale bijdragen op te laten betalen, maar geen bedrijfsvoorheffing. Het punt moet morgen nog definitief worden afgeklopt op de regeringstafel.

bron: Belga