Audi: "Dieselcrisis is nog niet voorbij voor ons en integriteit is topprioriteit"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"De dieselcrisis is nog niet voorbij voor ons. We werken onverstoord verder aan een goede oplossing en houden contact met de autoriteiten over de technische aspecten." Dat heeft Audi-topman Rupert Stadler vandaag gezegd tijdens de jaarlijkse persconferentie van de Volkswagen-dochter. "We betreuren de onzekerheid en hinder voor onze klanten, werknemers, partners, autoriteiten en het publiek. We hebben lessen getrokken uit deze gebeurtenissen en focussen nog meer op integriteit", klinkt het. Volgens de topman zijn er bij Audi ingrijpende organisatorische wijzigingen doorgevoerd. "We hebben onze gedragscode herzien. Integriteit is een topprioriteit. (...) Met die duidelijke oriëntering willen we stap voor stap het vertrouwen terugwinnen bij onze klanten en het publiek."

Naast de dieselcrisis werkt Audi ook hard aan de overschakeling naar de WLTP-testcyclus, de nieuwe voertuigemissieprocedure die Europa invoerde om meer realistische meetresultaten te bekomen. "Een uitdaging waar de hele sector voor staat", aldus Stadler. Volgens de topman kan de overschakeling naar WLTP in combinatie met de komst van nieuwe modellen "dit jaar een impact hebben op de leveringen in sommige Europese markten". "2018 zal dus een transitiejaar worden", klinkt het.

Audi toonde vandaag ook nog zijn kijk op de toekomst, met de "Aicon", een volledig elektrische, volledig autonome en volledig geconnecteerde auto. "Deze show car belichaamt onze transformatie, zelfs in zijn naam. Maar het is meer dan een visie. We nemen zo'n luxueuze lounge voor lange afstanden op in onze productplanning voor de lange termijn."

bron: Belga