Burger King lanceert twee gigantische burgers

Burger King heeft twee reuzenburgers op het menu gezet. Eentje met spek en eentje met kip. De fastfoodketen wil door de lancering meer inspelen op de nood van consumenten. 
door
erw.vdb
Leestijd 1 min.

De Bacon burgers zijn altijd populair geweest bij Burger King, dus heeft de fastfoodketen besloten een stapje verder te gaan. De nieuwe Bacon King-burger bevat een volledig pakje spek wat overeenkomt met acht plakjes. Wie liever kip lust, kan kiezen voor de Chicken-versie. Het nieuws raakte bekend tijdens een interview met de CEO van Burger King in de Britse krant Daily Mail.

Voedingsinformatie

Helaas zijn de nieuwe, kolossale burgers slechts tijdelijk op de markt. Lekker zal de snack wel zijn, maar gezond is het niet. Zo telt de lekkernij 1.150 calorieën en 79 gram vet. Dat is veel meer dan de  dagelijks aangeraden hoeveelheid vet (66 gram). "We horen van onze gasten hoe graag ze bacon op hun bord krijgen en dus bieden we de Bacon King aan om die honger naar spek te stillen", aldus Alasdair Murdoch, CEO of Burger King UK . De bacon-burgers zijn voorlopig enkel in het Verenigd Koninkrijk te verkrijgen, in België moeten we er nog even op wachten.