Onderzoek motorbendes – Ook raadsman van zakenman die privéclub uitbaat tekent hoger beroep aan

In het onderzoek naar leden van de motorbende Hells Angels bevestigde de raadkamer in Tongeren dinsdag de aanhouding, onder elektronisch toezicht, van een zakenman die op de Hasseltweg eigenaar is van een privéclub. Volgens het gerecht gaat het om een prostitutiehuis dat banden heeft met de Hells Angels, maar dat klopt volgens advocaat Peter Donné niet helemaal. Donné, die de Nederlandse zakenman bijstaat, maakte dinsdagavond bekend dat hij in beroep gaat tegen de handhaving van het elektronisch toezicht voor zijn cliënt. “We willen dat de man weer volledig vrij is om te gaan en staan waar hij wil, zodat hij zijn handelsactiviteiten kan verder zetten,” aldus Donné.
De privéclub van de Nederlandse zakenman ligt schuinover het clubhuis van de Genkse Hells Angels, waar de politie vorige dinsdag massaal binnenviel. Ook het clubhuis van de Hells Angels in Rekem bij Lanaken kreeg politie over de vloer.
Het federale parket verdenkt de aangehouden personen van lidmaatschap aan een criminele organisatie, afpersing, bedreigingen, opzettelijke slagen, inbreuken op de drugs- en wapenwet en prostitutie. Volgens verschillende advocaten hebben politie en het gerecht het hele dossier serieus opgeblazen.

bron: Belga