Gatz bezoekt grootste gamingbeurs ter wereld in San Francisco

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vlaams minister van Media en Cultuur Sven Gatz brengt van 17 tot 22 maart een bezoek aan San Francisco. Hij zal er onder meer de Game Developers Conference (GDC) bijwonen, de grootste gamingbeurs ter wereld. De Open Vld-minister gaat ook naar Silicon Valley voor een gesprek met o.a. Netflix en Facebook. Van 19 tot 23 maart vindt in San Francisco de Game Developers Conference (GDC) plaats. GDC is de grootste bijeenkomst voor game-ontwikkelaars wereldwijd. Omdat de Vlaamse gamingsector die afspraak niet mag missen, trekt minister Gatz met een 30-tal Vlaamse ontwikkelaars van games naar San Francisco.

"Dit is de belangrijkste conferentie en beurs ter wereld voor professionele gameontwikkelaars en de bredere gamesindustrie. Ook de Vlaamse gamesector is aanwezig op GDC. Enerzijds om Vlaamse videogames in de (globale) markt te zetten en anderzijds om bij te leren over de laatste ontwikkelingen binnen de gamesindustrie", legt minister Gatz uit in een brief aan de Vlaamse regering.

Het bezoek aan GDC past volgens de Open Vld-minister in het actieplan rond gaming dat hij aan het voorbereiden is.

Naast de deelname aan de gamingconferentie wil minister Gatz ook een programma rond cultuur en media afwerken. Zo trekt hij bijvoorbeeld naar Silicon Valley voor afspraken met onder meer Netflix en Facebook. Daar wil hij in gesprek gaan over thema's gaande van 'fake news' tot mediawijsheid en media-innovatie.

bron: Belga