Brugge vraagt grondige evaluatie na Cercle – Beerschot

Brugge vraagt grondige evaluatie na Cercle - Beerschot

Burgemeester van Brugge Renaat Landuyt vraagt een grondige evaluatie van de voetbalmatch tussen Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk. Gisteren kwam het niet tot zware incidenten, al raakte één supporter van Beerschot wel zwaar gewond toen hij uit de tribune viel. De match voor de overgang naar de hoogste klasse in het voetbal zorgde even voor een warm momentje toen de supportersgroepen dreigden vermengd te raken. De situatie raakte snel onder controle, maar burgemeester Renaat Landuyt vraagt een grondige evaluatie.

“Er is tijdig ingegrepen en onze diensten hebben echt uitstekend werk geleverd. We wachten het onderzoek af, zoals altijd na een risicomatch om op die manier lessen te trekken”, aldus Landuyt. “Vooral op de ticketverkoop kan het misschien beter, maar daar moet dus in de toekomst op gelet worden.”Pol Van Den Driessche, kopman bij N-VA en oud-woordvoerder van Cercle, wil het onderzoek afwachten alvorens de analyse te maken.

Uiteindelijk raakte de situatie snel gekoeld en werden de supporters van Beerschot Wilrijk snel weggeleid. De Bruggelingen gingen dan een echte feestnacht tegemoet in de binnenstad.

bron: Belga