Meghan Markle in intieme kring gedoopt

Meghan Markle
Getty Images / C. Jackson

Meghan Markle, actrice en verloofde van prins Harry, heeft zich laten dopen in de Anglicaanse kerk. Het doopsel vond plaats in gesloten kring met de koninklijke familie, stelt Daily Mail.

De ceremonie ging door in de Chapel Royal in St James’s Palace in Londen. Het was de aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, die het hele gebeuren tot een goed einde bracht. De 62-jarige geestelijke zal ook de trouw van het toekomstige echtpaar leiden.De 36-jarige actrice werd niet alleen vergezeld door Prins Harry, maar ook prins Charles en hertogin van Cornwall Camilla Parker Bowles woonden de dienst bij. Opmerkelijk, Koningin Elizabeth II en prins William waren afwezig.

Teken van respect

Zoals het eeuwenoude ritueel het wil, werd Meghans hoofd nat gemaakt met heilig water uit de Jordaan. Zich laten dopen was Meghans beslissing en geen voorwaarde voor het huwelijk, stelt Daily Mail. De koninklijke familie ziet het doopsel als een teken van respect voor koningin Elizabeth II, de grootmoeder van Harry. De Amerikaanse actrice had het anglicisme al leren kennen.