WK schaatsen allround - Bart Swings: "Lekker geschaatst en me geamuseerd"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bart Swings staat na de eerste dag op het WK schaatsen allround vijfde. "Ik heb lekker geschaatst, het was leuk, ik heb me goed geamuseerd", was zijn reactie na afloop. Telkens als hij op de eerste dag van het WK allround in het Olympisch Stadion in Amsterdam een Belgische aanmoediging hoorde uit het 23.000 koppen tellende publiek had hij aangezet, zei hij. "Het was vrij zwaar", aldus Swings. "Ik denk dat ik goed heb doorgezet. Die 5000 meter was hard vechten."

"De omstandigheden waren natuurlijk erg speciaal. Met dit publiek is het iets unieks. Je moet in de regen je techniek aanpassen, vooral de timing en daar had ik wat moeite mee. Dat is niet eenvoudig. Want ik heb niet veel ervaring onder zulke omstandigheden."

Dat hij zes seconden moest toegeven op de winnaar van de vijf kilometer, zijn Noorse trainingsmakker Sverre Lunde Pedersen, noemde Swings normaal. "Het geeft de verhoudingen goed weer."

De Leuvenaar kijkt uit naar de wedstrijden van zondag. "Ik wil nog twee goede races rijden. Vanaf morgen is er een grotere groep Belgen. Die tien kilometer kan leuk zijn, maar ook zwaar. Je moet je krachten goed inschatten. Ik vond het mooi in de avond te schaatsen. Bij het skeeleren zitten we ook altijd na tien uur op de baan. Dan is er wel iets minder volk."

bron: Belga