Rally van Mexico - Ogier neemt de leiding in Mexico, Neuville is zesde

door
Belga
Leestijd 2 min.

Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) heeft na 4 klassementsritten tijdens de 3e dag in de Rally van Mexico de leiding overgenomen van Sébastien Loeb (Citroën C3 WRC). Loeb reed halfweg de 30.97 km lange rit van Guanajuato lek, verloor 2:08 en de leiding. Kris Meeke (Citroën C3 WRC) volgt op 3.8 van Ogier. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) profiteerde van de opgave van Ott Tänak en is nu 6e. Net als vrijdag moest ook vandaag Thierry Neuville als eerste de baan op. Sinds dit jaar is er een reglementswijziging waardoor de toprijders die gebruik maken van rally 2 niet meer als eerste de baan op moeten. Neuville schoof meteen één plaats op nadat Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) te maken kreeg met technische problemen en moest opgeven. Tijdens de 14e rit kwam Neuville goed weg toen hij in het begin van de rit wijd ging en met de achterkant van de wagen de berm raakte. Zonder erg, Neuville kon gewoon verder rijden.

Zaterdagvoormiddag werden er drie ritten gereden die door drie verschillende rijders gewonnen werden. Loeb (Citroën C3 WRC) diepte eerst zijn voorsprong nog wat uit maar zag nadien de concurrentie naderen. Meeke was de beste in KP 12, Ogier in KP 13.

De 14e rit haalde het klassement danig overhoop. Halfweg de klassementsrit reed leider Sébastien Loeb lek, moest stoppen om het wiel te wisselen en verloor 2:08 waardoor hij naar de 5e plaats zakte. Eerste achtervolger Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) raakte na 5 km een kleine steen waarna de band langzaam leeg liep. 25 km verderop finishte hij met een totaal vernielde band links vooraan. In tegenstelling tot Loeb stopte Sordo niet om zijn wiel te wisselen. De Spanjaard beperkte daardoor het tijdverlies tot 30 seconden. In de stand zakt hij van 2 naar 3.

Grote winnaar van de 14e rit was Sébastien Ogier. De Fransman reed zeer agressief, kwam een paar keer goed weg, reed de snelste tijd en pakte de leiding over van Loeb. Kris Meeke (Citroën C3 WRC) was in de 14e rit 3.8 seconden trager dan Ogier en staat nu tweede.

De rijders moeten vandaag in Mexico nog 5 klassementsritten rijden. De Rally van Mexico eindigt zondagavond 20u30 Belgische tijd.

bron: Belga