Rally van Mexico - Sordo aan de leiding, kopzorgen voor Neuville

door
Belga
Leestijd 2 min.

Halfweg de tweede wedstrijddag in de rally van Mexico, de derde WK-manche, staat de Spanjaard Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) aan de leiding. De Spanjaard won vrijdagochtend twee ritten en heeft een voorsprong van 16.6 seconden op eerste achtervolger Kris Meeke (Citroën C3 WRC). Sébastien Loeb (Citroën C3 WRC) profiteerde van zijn gunstige startpositie en is derde. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC), die een armblessure opliep, staat na vijf ritten pas op de negende plaats. Neuville won donderdagavond de openingsrit. Als WK-leider moest de Belg als eerste de baan op. Zoals verwacht verloor Neuville veel tijd omdat hij de weg voor zijn concurrenten schoon moest vegen. Na drie ritten keek de Oostkantonner al tegen een achterstand van 43 seconden aan. Net voor de start van de laatste rit had de Hyundai van Neuville een technisch probleem, waardoor Neuville de rit met een open deur moest rijden. Neuville liep daarbij een blessure op, was zeer ontgoocheld en had zichtbaar veel pijn. Zijn kiné bracht een ijszak aan op zijn linkerarm. Voor de camera hield Neuville de lippen stijf op elkaar.

Dan kende Neuvilles teamgenoot Dani Sordo een betere ochtend. De Spanjaard won twee ritten, waaronder de 31,44 km lange klassementsrit van El Chocolate. Tijdens de vierde rit werden nogal wat rijders verrast door de hogesnelheidsjumps. Kris Meeke kwam met de schrik vrij. Erger verging het de Brit Elfyn Evans, die in zesde versnelling tegen hoge snelheid enkele keren over de kop ging. Hij bereikte de finish met een zwaar beschadigde wagen en 2:39 achterstand op ritwinnaar Sordo.

Vrijdagnamiddag worden er nog vijf klassementsritten gereden. De rally van Mexico eindigt zondagavond om 20u30 Belgische tijd.

bron: Belga