Noordrijn-Westfalen wil dat Merkel aandringt bij België om kerncentrales te sluiten

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen wil dat de Duitse kanselier Angela Merkel de druk opvoert bij de Belgische regering om zoals gepland uit kernenergie te stappen. De minister-president van de Duitse deelstaat - waar er grote ongerustheid is over de nabijgelegen scheurtjescentrale van Tihange - heeft een brief geschreven aan kanselier Merkel. De minister-president, Armin Laschet, is net als Merkel lid van de CDU.

In de brief vragen Laschet en de lokale minister van Economie Andreas Pinkwart de kanselier om bij de Belgische regering er op aan te dringen om zoals gepland de kernuitstap te realiseren. Merkel wordt gevraagd om in haar contacten met de Belgische regering de doelstellingen van Noordrijn-Westfalen door te drukken.

Noordrijn-Westfalen dringt al lang aan op een sluiting van Tihange en Doel. Eind februari zakte Laschet nog af naar Brussel, voor een onderhoud met onder meer premier Charles Michel, Vlaams minister-president Geert Bourgeois en koning Filip. Premier Michel heeft toen toegezegd meer inspanningen te willen doen voor transparantie.

bron: Belga