Aanslagen Brussel – Herdenkingsdag voor slachtoffers in teken van hun families

De herdenkingsmomenten die op 22 maart georganiseerd worden op de plaatsen van de aanslagen in Brussel, zullen in de eerste plaats in het teken staan van de slachtoffers en hun naasten. Dat meldt de kanselarij van de eerste minister. Er zullen geen grote ceremoniële momenten zijn zoals vorig jaar. Wel kunnen er enkele toespraken zijn, met name aan de Memorial Garden, nabij de luchthaven van Zaventem. Het programma is samengesteld in nauwe samenwerking met de verenigingen die de slachtoffers en hun families vertegenwoordigen.
Op Brussels Airport zal er een minuut stilte gehouden worden op het tijdstip dat de aanslagen plaatsvonden, in aanwezigheid van premier Charles Michel. Daar zullen ook bloemen neergelegd worden.
Aan het metrostation Maalbeek zal eveneens een minuut stilte gehouden worden in aanwezigheid van de premier en Brussels burgemeester Philippe Close. De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB laat weten dat de namen van de slachtoffers getoond zullen worden in het station.
De premier zal om 10.00 uur bloemen neerleggen aan het monument nabij het Schumanplein, ter ere van alle slachtoffers van terreuraanslagen in België en het buitenland.

bron: Belga