Belgen in het buitenland - Batshuayi verliest met Dortmund in Europa League, Arsenal deelt AC Milan ferme tik uit

Borussia Dortmund heeft donderdag in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Europa League een pijnlijke 1-2 thuisnederlaag geleden tegen Red Bull Salzburg. In de kraker tussen AC Milan en Arsenal trokken de Engelsen met 0-2 aan het langste eind. Dortmund had de eerste helft het overwicht, maar vond moeilijk een gaatje in de Oostenrijkse afweer. Met de rust in zicht kwam Salzburg plots opzetten. Doelman Bürki en verdediger Schmelzer voorkwamen een Duitse achterstand, en even later raakte Hwang de paal. Na de pauze ging het plots snel. Via tweemaal Berisha (49. pen., en 56.) liep Salzburg uit tot 0-2, maar Schürrle (62.) scoorde vlug tegen. Dortmund ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kon de opening niet forceren. Michy Batshuayi verliet na 62 minuten het veld.

Arsenal had AC Milan al halfweg op een dubbele achterstand gezet. Mkhitaryan (15.) opende op het kwartier de score, en Ramsey (45.+4) scoorde op slag van rust de tweede Engelse treffer. Arsenal controleerde in de tweede periode de partij. Bijna kon Kalinic de aansluitingstreffer scoren, maar een goed oplettende Arsenal-keeper Ospina werkte de bal weg.

Atlético Madrid klopte Lokomotiv Moskou met 3-0. Saul (22.), halfweg de eerste helft, en Diego Costa (47.), kort na rust, troffen raak. Koke (90.) maakte in het slot met de 3-0 de terugwedstrijd helemaal overbodig. Olympique Lyon tot slot won met het kleinste verschil in CSKA Moskou. Marcelo (68.) nam de winnende treffer voor zijn rekening.

De terugwedstrijden staan volgende week donderdag op de agenda.