Metro’s Leesclub: Leonard Muylle leest met ons mee

Metro’s Leesclub: Leonard Muylle leest met ons mee
Foto VRT

Ketnet-wrapper Leonard Muylle is één van de tien ambassadeurs van de nieuwe boekenprijzen van de VRT. Tijdens deze Jeugdboekenmaand leest hij samen met jullie een kinderboek: ‘Het hele soepzootje’ van Floor Bal en Sebastiaan Van Doninck.

“De tijd waarin ik kinderboeken verslond, ligt intussen al een hele tijd achter me. Maar mijn ouders hebben gelukkig alles braafjes bijgehouden. Als ik bij hen op bezoek ga, blader ik dus graag nog eens door de Jip en Jannekes, de Roald Dahls, de Thea Beckmans en de oude Kuifjes.”“Op dit moment lees ik eigenlijk veel uiteenlopende genres. Aan mijn tijd als taal- en letterkundestudent heb ik een grote voorliefde voor de zogenaamde ‘klassiekers’ overgehouden. En al blijft fictie een genre waarin ik altijd wel mijn gading vind, toch kan ik me ook verliezen in non-fictie werken zoals die van Geert Mak of Robert Fisk. Ik laat me graag leiden door de goede boekensmaak van familie en vrienden. Als ik een boek cadeau krijg, is het vaak een voltreffer. Als ik zelf boeken koop, ga ik meestal voort op de namen die ik ken.”

“Ik verwacht een ambitieus project”

“Helaas kom ik de laatste jaren minder aan lezen toe dan ik zou willen. Ik neem graag mijn tijd voor een goed boek, en dat lukt me niet altijd. Als ik op reis ga, doe ik dan wel weer een gigantisch inhaalmanoeuvre. Sinds kort ben ik gezwicht voor koning auto, maar voordien ging ik elke dag met de trein naar het werk en dan gebruikte ik de rit om kranten en magazines door te nemen.”

“Wat ik van dit boek verwacht? Gezien de staat van dienst van illustrator Sebastiaan Van Doninck verwacht ik een mooi geïllustreerd boek. Als ik de achterflap bekijk, zie ik ook een bijzonder ambitieus project dat me wat doet denken aan Bas Harings ‘Kaas en de Evolutietheorie’, waarin Haring op onnavolgbare wijze de evolutietheorie begrijpelijk en aanschouwelijk maakt voor kinderen en jongeren. Ik ben benieuwd, enfin.” (tk)