Wellens is blij met achtste plaats

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tim Wellens (Lotto Soudal) werd vandaag achtste in de tijdrit van Parijs-Nice (Fra/WorldTour) en toonde zich daar bijzonder tevreden mee. "Ik had een goed gevoel tijdens de verkenning en ook tijdens de tijdrit zelf voelde ik me goed. Mijn ploegmaat Thomas De Gendt was voluit gegaan en ik kreeg zijn richttijden door om me daar een beetje aan te spiegelen. Ik heb veel tijd gepakt op hem op die klim, daarna reden we op hetzelfde niveau en dan op het eind liep ik opnieuw wat uit. Ik eindig hier op mijn plaats. Mijn tijdrit was goed, niet super, maar ook niet slecht. Bovengemiddeld", lachte hij. "Ik had misschien iets trager op die klim kunnen rijden, maar zeker niet rapper. Het was zaak om jezelf op die klim niet op te blazen en dat heb ik niet gedaan. Ik reed op de limiet, maar ging er niet over."

Wellens staat nu achtste in het klassement, op 42 seconden van de leider. "De verschillen zullen komend weekend gemaakt worden", zegt hij, "donderdag is het voor de sprinters wellicht, vrijdag verwacht ik weinig verschillen. Het is een mooie klim, die ik verkend heb en misschien kan ik dan gaan voor een ritzege. Daar ligt mijn grootste kans. Ik blijf momenteel op twee paarden wedden: een ritzege en een klassement, momenteel gaan beide doelen hand in hand."

"Het verschil zal zaterdag gemaakt worden, met die klim van ruim 16 kilometer. Ik hoef geen schrik te hebben, ik heb stappen vooruit gezet en progressie gemaakt. Dat merkte ik in de Ruta del Sol, waar ik dingen heb gedaan die ik vroeger niet kon, maar feit blijft wel dat het een lange klim is, de langste die we voor het eerst dit jaar moeten bedwingen."

Bron: Belga