Champions League - Real Madrid komt nooit in de problemen in Parijs en plaatst zich voor de kwartfinales

Real Madrid heeft zich dinsdagavond op het veld van Paris Saint-Germain verzekerd van een plekje in de kwartfinales van de Champions League. De Madrilenen wonnen in Parijs met 1-2 van een mak PSG, met Thomas Meunier de hele wedstrijd op de bank. In de andere terugwedstrijd van de avond, Liverpool-Porto, bleef het 0-0. De Reds, opnieuw zonder doelman Simon Mignolet, hadden de heenwedstrijd in Portugal al met 0-5 gewonnen en gaan ook door naar de laatste acht. De eerste helft in het Parc des Princes leverde niet het verwachte spelbeeld op. PSG kon zijn wil niet opleggen en Real Madrid, met Modric, Kroos, Bale en Isco op de reservebank, kwam nooit in de problemen. De grootste kansen waren zelfs voor de Madrilenen. Maar zowel Sergio Ramos als Benzema vonden PSG-goalie Aréola op hun weg. De eerste Parijse kans liet veertig minuten op zich wachten, Di Maria kreeg de bal echter niet voorbij Navas. Ook Mbappé kwam in het slot van de eerste helft de Costa Ricaanse doelman nog op zijn weg tegen.

Na rust maakten de Parijse supporters met Bengaals vuurwerk even een rookgordijn van het stadion. Real bleek echter niet aangedaan en na zeven minuten vond Vazquez voor doel Ronaldo. De Portugees, in de heenwedstrijd al goed voor twee goals, knikte hard raak: 0-1. Wanneer Verratti even voorbij het uur na hevig protest een tweede gele kaart onder de neus geschoven kreeg, was het Parijse sprookje uit. Cavani (71.) kon na een scrimmage nog gelijkmaken, maar Casemiro zorgde tien minuten voor tijd met een afgeweken schot voor de 1-2 eindstand. Vazquez en Ronaldo verzuimden nadien de score nog hoger te doen oplopen. Het grote doel van PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi - het winnen van de Champions League - moet zo opnieuw een jaar de koelkast in.