Ghanese leerkracht wordt internetheld nadat hij Windows-design natekent

Ghanese leerkracht tekent Windows-design na om leerlingen ICT te onderwijzen
Facebook / Owura Kwadwo Hottish

Richard Appiah Akoto is een Ghanese leerkracht die zich elke dag inzet voor zijn leerlingen. Maar toen hij hen computerles wilde geven had hij een groot probleem: er was geen computer. Dat loste de leerkracht op een erg creatieve manier op. 

De leerlingen van Akoto hebben binnenkort een nationaal examen waarin ze allerlei vragen moeten beantwoorden over het internet en computertechnologie. Helaas zit de lokale school al meer dan zeven jaar zonder computer. Daarop besloot de leerkracht maar om de volledige interface van Windows na te tekenen op bord. “Ik wil mijn studenten niet alleen motiveren, maar ze ook laten kennismaken met bepaalde technologie”, aldus Akoto in een interview met CNN.

InternetheldDe Ghanees plaatste trots enkele foto’s op Facebook. In een mum van tijd werd de man een internetheld en kwam hij in het nieuws terecht. Zijn passage ontging ook zakenvrouw Rebecca Enonchong niet. Zij vroeg Microsoft Africa op Twitter om de man snel te voorzien van een nieuwe computer zodat hij niet meer hoeft te tekenen.