Laurentine Van Landeghem: «Geniet 100% van alles wat je doet»

Foto R.V.

Het verhaal van Laurentine Van Landeghem klinkt als een droom voor veel jonge vrouwen. Als eigenaar van modelabel ‘Clouds of Fashion’ heeft ze winkels in Antwerpen, Knokke en Gent. Dagelijks inspireert de 26-jarige ondernemer fashionista’s. “Maar wie het voor het geld doet, zal niet lang meedraaien. Je moet elke dag opnieuw het verschil willen maken.”

Hoe is Clouds of Fashion ontstaan?

Laurentine Van Landeghem: “Ik had als student de modeblog ‘Clouds of Fortune’ en experimenteerde toen veel met kledij. Ik naaide stukken stof op hemdjes of voegde studs toe. Het waren allemaal kleine ‘Do It Yourself’-projectjes. Daarna werden mijn creaties op sociale media geplaatst en daar kwam veel reactie op. Niet alleen kreeg ik te horen dat ik leuke dingen maakte, er waren ook mensen die effectief iets wilden kopen. Nadien heb ik dan de kans gekregen om een pop-upwinkel uit te baten en voor ik het wist was het merk ‘Clouds of Fashion’ geboren.”

Wat motiveert jou als ondernemer?

“Vroeger had ik niet echt een strategie, ik deed het gewoon graag. Maar nu wil ik ook het verschil maken. Zo houden we regelmatig een ‘closet sale’, waarbij klanten hun miskopen verkopen. Maar we betrekken ook goede doelen bij de winkel. Zo kunnen mensen hun kledij doneren en die wordt dan opgehaald door de Antwerpse vzw ’t Frakske. Zij baten een winkel uit waar je aan een lage prijs kleren kunt kopen, maar ze stellen ook mensen te werk die niet zo snel een plaats vinden op de arbeidsmarkt.”

Een eigen zaak gaat samen met veel hoogtes, maar ook laagtes. Wat was voor jou een mijlpaal in je onderneming?

“Ik heb een boek geschreven (‘From Blog to Brand’) en dat is eigenlijk een bekroning van al het werk dat ik de afgelopen jaren heb gedaan. De keerzijde is dat ondernemen niet makkelijk is en je moet naast anderen ook jezelf blijven motiveren om door te doen, ook als het eens wat minder gaat.”

Heb je nog tips voor vrouwelijke lezeressen die graag een zaak willen starten?

“Wees gepassioneerd als je een idee hebt. Je moet alles doen om de juiste redenen en er 100% achter staan. Alleen zo hou je het vol. In tijden van ‘girlboss’ vind ik het belangrijk dat vrouwen alles doen wat hen gelukkig maakt. Geniet van waar je mee bezig bent, voor de volle 100%.” (al)