Greipel: "Groenewegen was de sterkste"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Andre Greipel blijft voorlopig op twee overwinningen steken dit seizoen. De sprinter van Lotto Soudal moest in de tweede etappe van Parijs-Nice vrede nemen met een derde plaats. Met twee ritzeges in de Tour down Under begon Greipel sterk aan het seizoen. In de Abu Dhabi Tour kwam hij er minder aan te pas in de sprint en werd een zesde plek zijn beste resultaat. Gisteren werkte hij zich uit de naad voor Tim Wellens, maar vandaag kreeg de Duitser zijn kans opnieuw in de sprint. "Mijn ploeg verrichte echt goed werk", loofde hij na afloop zijn team, "ze hielden alles bij elkaar en tot de laatste 2,5 km verliep alles perfect. Daarna liep het fout en verloren we elkaar in de sprint. Dat kan gebeuren, het is een sprint, het was een beetje 'messy' en ik besloot om het wiel van Groenewegen te kiezen."

"Ik zat goed, wilde net schakelen naar een hogere versnelling en op dat moment plaatst Viviani zich tussen mij en Groenewegen. Ik verlies daar het momentum en de sprint, al denk ik dat er tegen Groenewegen toch weinig te beginnen viel. Hij was echt heel sterk en dan moet je dat gewoon aanvaarden."

Er komen nog kansen voor de sprinters in Parijs-Nice. Morgen al om te beginnen. "Dat zal niet evident zijn", sprak Greipel tegen, "in de finale liggen er nog drie bergjes, waarvan de top van de laatste col op 20 km van de finish ligt (4,6 km aan 4,7 procent). Misschien is er nog een kans in de etappe van donderdag, maar die van morgen lijkt me moeilijk."

bron: Belga