David Goffin blijft zevende op ATP-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin behoudt de zevende plaats op de vandaag gepubliceerde ATP-ranking. Onze landgenoot is reeds twee weken buiten strijd nadat hij in het ATP-toernooi in het Nederlandse Rotterdam een bal tegen zijn oog had gekregen. Hij moest daarvoor al forfait geven voor de toernooien in Marseille en Indian Wells en hoopt medio maart zijn rentree te maken in Miami. Nadien keert hij terug naar Europa om zijn oog te laten nakijken en daardoor kan hij begin april niet aantreden in het Davis Cup-duel tegen de Verenigde Staten. Die kwartfinale gaat van 6 tot en met 8 april door in Nashville (Tennessee).

Goffin blijft onze enige landgenoot in de top honderd van het mannentennis. Ruben Bemelmans zakte van de 110e naar de 113e plaats, Steve Darcis moest eveneens drie plaatsen inleveren en is nu 139e.

In de top tien van de ranking zijn er amper wijzigingen te noteren. Roger Federer blijft aan de leiding met 10060 punten, gevolgd door Rafael Nadal (9460) en Marin Cilic (4870). Dankzij toernooiwinst in Acapulco doet Juan Martin del Potro haasje-over met Kevin Anderson, verliezend finalist in Mexico. De Argentijn is nu achtste. De Spanjaard Roberto Bautista Agut komt dankzij een toernooizege in Dubai de top twintig opnieuw binnen met een zestiende plaats.

bron: Belga