Vrouw moet heup vervangen nadat hond haar krabt

Het ras van de hond is niet bekend
Foto Unsplash

Veertien maanden lang heeft een Britse vrouw rondgelopen met pijn in de heupstreek nadat een hond haar krabde aan haar hand. Wat op het eerste gezicht zomaar een wondje leek, kostte de 66-jarige dame uiteindelijk haar heup.

De patiënt herinnert zich nog dat haar hond zijn klauwen in haar hand had gezet, zo’n negen maanden voor ze de eerste keer een dokter opzocht. Na een antibioticakuur was de vrouw weer helemaal de oude, al moest haar heup wel voor de tweede keer vervangen worden.Ze had in 1997 al een volledig nieuwe heup gekregen, maar meldde zich een goed jaar geleden dus opnieuw bij haar dokter. De Britse, die liever anoniem wil blijven, had pijn in de streek rond haar kruis en vreesde dat ze kanker had ontwikkeld in die regio.

Extreem zeldzaam

Een scan toonde dat de vrouw geen tumoren had en enkele bloedtesten later zagen de dokters wat er echt aan de hand was. Een zeldzame bacterie was verantwoordelijk voor de pijn en had gedurende veertien maanden lelijk huis gehouden in het been van de Britse.

De bacterie C. canimorsus, die één op vier honden met zich meedraagt, komt op zich komt wel vaker voor. Maar op een heupprotese was het nog maar de derde keer ooit dat dokters de bacterie aantroffen. De bacterie verplaatste zich waarschijnlijk via het bloed tot aan de heup.