Beerschot Wilrijk trekt met kleine bonus naar Brugge

Beerschot Wilrijk heeft vandaag de heenwedstrijd van de finale in de Proximus League (1B) tegen Cercle Brugge gewonnen met 1-0. Euloge Placca (53.) profiteerde op 't Kiel van een blunder van Cercle-doelman Paul Nardi om te scoren. Beerschot Wilrijk hield nadien nog ruim een halfuur met een man minder stand. Beerschot Wilrijk begon onder impuls van de uitzinnige thuissupporters heel sterk aan de partij. Nardi duwde het harde schot van Mo Messoudi vanonder zijn lat. Op het kwartier was de doelman van Cercle geklopt, maar de kopbal van Placca werd nog van de lijn gekeerd. Cercle Brugge herstelde gaandeweg het evenwicht, maar doelman Romo bedreigen lukte in de eerste helft niet. Op slag van rust ontsnapte de Vereniging opnieuw aan de 1-0. Een glijdende Placca duwde een doorgekopte voorzet naast.

Na de pauze ging Beerschot Wilrijk door op het enthousiasme van de eerste helft. De eersteperiodekampioen kreeg een beetje hulp van doelman Nardi, die te veel tijd nodig had om het leer weg te werken. Placca (53.) ontfutselde hem de bal en trapte in een lege goal binnen: 1-0. Beerschot Wilrijk voetbalde op een wolk. De Togolese doelpuntenmaker had de 2-0 aan de voet, maar hij besloot naast. Met de vuisten bokste Nardi een hard schot van Hernan Losada weg. Uit de hoekschop die daaruit volgde kon Cercle een counter opzetten, met desastreuze gevolgen voor de thuisploeg. Bij de actie raakte Tom Van Hyfte geblesseerd en kreeg Alexander Maes een rode kaart. De middenvelder, pas terug uit blessure, trapte naast het leer en plantte zijn studs op de dij van Omolo. Scheidsrechter Nicolas Laforge trok rechtstreeks rood. De Brugse druk nam sterk toe, maar grote kansen leverde dat niet op. Beerschot Wilrijk hield stand en neemt een kleine voorsprong mee naar Brugge.

De terugwedstrijd staat volgende week zaterdag (om 20u00) in het Jan Breydelstadion op het programma.