Davis Cup - David Goffin geeft forfait voor duel met VS

door
Belga
Leestijd 2 min.

David Goffin geeft forfait voor het Davis Cup-duel tussen België en de Verenigde Staten (6-8 april). Dat heeft het nummer 7 op de ATP-ranking zaterdag op Twitter laten weten. Eerder op de dag raakte al bekend dat Belgiës nummer één onvoldoende hersteld is van zijn oogblessure om vanaf volgende week deel te nemen aan het Masters 1.000-toernooi in Indian Wells. Vorige week moest Goffin ook al afzeggen voor het ATP-toernooi in Marseille.

"Na de trainingen van de voorbije dagen moet ik toegeven dat mijn zicht nog niet volledig hersteld is", meldt Goffin op Twitter. "Ik heb nog enkele dagen nodig om aan honderd procent te kunnen spelen. Jammer genoeg kan ik dit jaar niet in Indian Wells spelen. Als de situatie goed evolueert, zal ik hoogstwaarschijnlijk mijn rentree maken in Miami (19/03-1/04, nvdr.). Na de Miami Open moet ik terugkeren naar Europa om mijn oog te laten nakijken. Ik zal dus niet kunnen aantreden in het Davis Cup-duel met de Verenigde Staten. Ik hoop dat ik dan de rest van het seizoen rustig kan afwerken. Ik wens het Belgische team het allerbeste!"

De Luikenaar kreeg twee weken geleden tijdens de halve finales van het ATP-toernooi in Rotterdam een bal vol op het oog. Hij moest vervolgens opgeven, maar liet later via Instagram wel weten dat zijn oog goed geneest.

De kwartfinale van de Davis Cup tussen de VS en België gaat van 6 tot en met 8 april door in Nashville (Tennessee).

bron: Belga