Zwaarste avondspits dit jaar, met op hoogtepunt 250 kilometer file op Vlaamse snelwegen

Zwaarste avondspits dit jaar

Het verkeer verloopt op de Vlaamse snelwegen vanavond omstreeks 18.15 uur nog steeds uitzonderlijk moeizaam, ten gevolge van gladheid door de winterse neerslag. De avondspits was de zwaarste tot dusver dit jaar, met op het hoogtepunt omstreeks 17.30 uur zowat 250 kilometer file op de Vlaamse snelwegen, zo is vernomen bij het Vlaams Verkeerscentrum. Een aantal incidenten en winterse neerslag zorgden vandaag de hele dag al voor druk verkeer, maar de kentering kwam er in de late namiddag, toen het begon te sneeuwen. Dat zorgde ervoor dat het verkeer op veel plaatsen stilviel, en dan met name op de Brusselse ring, die volledig rood kleurde, en in de regio Gent. Ook in Antwerpen waren de files aanzienlijk, maar daar is dat minder ongebruikelijk op een vrijdagavond.

In Brussel was er vooral hinder aan de oostkant van de Brusselse ring, waar ter hoogte van Hoeilaart een aantal voertuigen de helling niet kon nemen.

Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt automobilisten om zeer voorzichtig te blijven rijden vanavond, omdat het wegdek hier en daar nog bijzonder glad kan zijn.

Ook het busverkeer ondervindt hier en daar hinder. De Lijn laat via Twitter weten dat de dienstverlening in de buurt van Landen en Tienen ernstig verstoord is en dat in Vlaams-Brabant enkel nog hoofdassen gereden worden. Alle lussen via dorpen worden er afgeschaft.

bron: Belga