Poetin wil komende zes jaar armoede in Rusland halveren

Poetin wil komende zes jaar armoede in Rusland halveren

Rusland moet de komende zes jaar de armoedegraad halveren. Dat heeft Russisch president Vladimir Poetin vandaag gezegd. Zes jaar is de duur van een nieuw mandaat als hij op 18 maart de presidentsverkiezingen wint. “We moeten een van de belangrijkste taken vervullen in de komende zes jaren, om een overtuigde, langdurende groei van echte inkomens van onze burgers te verzekeren en om in zes jaar minstens de armoedegraad te halveren”, aldus Poetin in zijn jaarlijkse toespraak voor de Federatieve Vergadering (met de Staatsdoema als lagerhuis en de Federatieraad als hogerhuis).

Hij beklemtoonde dat het aantal mensen dat door armoede is getroffen, van 42 miljoen in 2000 naar momenteel nog 20 miljoen is gedaald.

“Iedereen is voor ons van belang”, zei de president nog. Hij wil dat de werkgelegenheid wordt opgetrokken. Meetlat voor het beleid moet het welzijn van de burgers zijn.

Voor de begeleiding van gezinnen en kinderen moet 40 procent meer worden uitgegeven dan de afgelopen jaren, aldus nog Poetin. Vanaf 2020 moet jaarlijkse nieuwe woonruimte voor vijf miljoen gezinnen geschapen worden. Ook moeten pensioenen regelmatig boven de inflatie worden verhoogd.

bron: Belga