KV Oostende stelt Hugo Broos aan als nieuwe sportief directeur

door
Belga
Leestijd 2 min.

KV Oostende heeft vandaag Hugo Broos aangesteld als nieuwe sportief directeur. De 65-jarige Broos wordt de opvolger van Luc Devroe, die normaal gezien de overstap maakt naar RSC Anderlecht. "Na mijn afscheid bij Kameroen, wachtte ik even af, omdat ik enkel in een project wou stappen waar ik me volledig in kan vinden", liet Hugo Broos optekenen bij zijn voorstelling. Hugo Broos heeft een lange staat van dienst in de Belgische voetbalwereld. Na een spelerscarrière bij Anderlecht (1970-1983) en Club Brugge (1983-1988) volgde een succesvolle trainersloopbaan bij onder meer RWDM (1988-1991), Club Brugge (1991-1997), Moeskroen (1997-2002), Anderlecht (2002-2005), Racing Genk (2005-2008), Zulte Waregem (2010-2011) en het nationaal elftal van Kameroen (2016-2017).

Op zijn palmares staan als speler vier landstitels, vijf bekers, twee Europacups, een UEFA Cup en twee Europese Supercups. Als coach was Broos goed voor drie titels, twee bekers, vier uitverkiezingen als Trainer van het Jaar en als klapstuk de Africa Cup met Kameroen.

"Na mijn vertrek bij Kameroen keek ik wat de kat uit de boom", opende Broos. "Ik wou niet zomaar ergens beginnen, maar het moest een project zijn waar ik me voor honderd procent in kan vinden. Dat project is er nu met KVO. Het is een ambitieuze club met een nieuwe voorzitter die zich volledig wil geven en een algemeen directeur (Patrick Orlans) die ik al jaren ken. Er staat al iets op poten in de Versluys Arena en daar kunnen we verder op bouwen. Het klopt dat ik nooit eerder actief was in deze functie, maar ik ben al lang genoeg actief in de voetbalwereld en heb ook mijn relaties. De komende weken zal ik vooral luisteren en observeren en daarna maken we een grondige analyse van de spelerskern. Alle contracten zullen tegen het licht worden gehouden en volgend seizoen starten we alvast met de ambitie om opnieuw mee te strijden voor play-off I."

bron: Belga