Jeugdboekenmaand van start gegaan in Museum voor Natuurwetenschappen

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel is donderdag de 47ste editie van de Jeugdboekenmaand van start gegaan. Een vijftigtal kinderen mochten tussen de dinosaurussen meteen het thema Wetenschap en Techniek en de slogan "Eureka! " met eigen ogen ontdekken. Drie verschillende klassen uit het 5de en 6de leerjaar schoten de Jeugdboekenmaand op gang met een parcours dat hen naar verschillende workshops rond het thema Wetenschap en Techniek leidde. Meter en peter van de Jeugdboekenmaand, actrice Maureen Vanherberghen en stand-upcomedian Henk Rijckaert, waren ook op de afspraak. Vanherberghen las voor uit het boek "Spinder" van Simon Van der Geest, terwijl Henk Rijckaert een oobleck-experiment uit het boek "Colafonteinen en spetterende verfbommen" van Jesse Goossens uitprobeerde.

Een hele maand lang zorgt de organisatie Iedereen Leest ervoor dat kinderen nog meer in contact komen met boeken. Zo nodigen veel scholen een auteur uit of openen bibliotheken hun deuren voor een feest. Gezien het thema van deze editie gaat er veel aandacht uit naar non-fictie boeken.

Op zondag 11 maart is er op verschillende locaties in Brugge het Jeugdboekenfeest. Het slotfeest van de Jeugdboekenmaand vindt op 25 maart in de Bib Permeke in Antwerpen plaats met verschillende workshops en demonstraties.

bron: Belga